Delta Fondacija
Podešavanje prikaza     |     Srpski  -  English

Podrška osobama sa invaliditetom

U okviru projekata „Podrška osobama sa invaliditetom“ realizuju se akcije koje su namenjene deci i odraslima sa invaliditetom.
08. septembar 2014
Inkluzivna trka „Trčim da svetu poručim“

    Uz podršku Delta Fondacije, Sportskog saveza osoba sa invaliditetom i Triatlon saveza grada Beograda, Sportski klub za osobe sa invaliditetom „Pobednici“ organizuje inkluzivnu trku „Trčim da svetu poručim“. Inkluzivna trka na 400 metara u kojoj će učestvovati oko 200 dece i osoba sa invaliditetom, održaće se 6. septembra sa početkom u 10h na otvorenim terenima Republičkog zavoda za sport na Košutnjaku u Beogradu.

    Cilj manifestacije „Trčim da svetu poručim“ je promocija mogućnosti osoba sa invaliditetom, socijalne inkluzije i njihove integracije u društvenu zajednicu. Ideja ove manifestacije je da se svetu prenese poruka o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. Na kraju trke, svi učesnici pustiće balone i poslati svoju poruku osobi do koje će balon stići.

    Sportski klub za osobe sa invaliditetom „Pobednici“ osnovan je 2012. godine sa ciljem da organizuje sportske manifestacije za osobe sa invaliditetom. Sportskim aktivnostima poboljšava se kvalitet života osoba sa invaliditetom, podstiče se njihov lični razvoj i povećava njihovo emotivno i fizičko blagostanje.

    Podrškom inkluzivne trke „Trčim da svetu poručim“, kao i realizacijom sopstvenih i pružanjem podrške aktivnostima drugih organizacija, Delta Fondacija podstiče poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

    Copyright © Delta Fondacija 2011-2014.