Delta Fondacija
Podešavanje prikaza     |     Srpski  -  English

Podrška osobama sa invaliditetom

U okviru projekata „Podrška osobama sa invaliditetom“ realizuju se akcije koje su namenjene deci i odraslima sa invaliditetom.
03. jun 2015
6. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

  6. BOSI fest pod sloganom „Lavirint mogućnosti“, održan je u Domu omladine Beograda od 01.06. – 03.06.2015. Organizator festivala je Hendi centar „Koloseum“.

  Tokom tri dana festivala, od 180 filmova koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su su autori istih osobe sa invaliditetom, u takmičarskom i revijalnom delu prikazano je 35 filmova.

  I ove godine selektora BOSI festa bila je Jelena Gavrilović, a članovi žirija: Radoslav Zelenović, Bojana Maljević i Andrijana Stojković.

  Grand Prix nagrada festivala pripala je reditelju dokumentarnog filma „Posle rata“, Evgeniju Golinkinu, nagrada za režiju dokumentarnom filmu „Koliko ljubavi“, a nagrada za najbolji scenario pripala je grupi autora iz Češče za dokumentarni film „Zemljani, za koga glasate“.

  Delta Fondacija sarađuje sa Hendi centrom „Koloseum“ od 2010. godine kada smo podržali Prvi beogradski filmski festival osoba sa invaliditetom.

  Copyright © Delta Fondacija 2011-2015.