Delta Fondacija
Podešavanje prikaza     |     Srpski  -  English

Podrška osobama sa invaliditetom

U okviru projekata „Podrška osobama sa invaliditetom“ realizuju se akcije koje su namenjene deci i odraslima sa invaliditetom.
16. januar 2015
Usluga „Predah“ u zadužbini Delta Holdinga „Sunce“ u Beogradu

    Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom „Sunce“ od 14. januara 2015. godine, nastavlja sa pružanjem usluge „Predah“ zahvaljujući podršci Delta Fondacije. Usluga podrazumeva povremeno, kratkoročno odvajanje korisnika Centra od roditelja u cilju njihovog osamostaljivanja i socijalizacije. Roditelji zahvaljujući „Predahu“ imaju mogućnost odmora od svakodnevne brige o detetu koje nije samostalno, i priliku za obavljanje različitih porodičnih i profesionalnih obaveza. Aktivnosti u okviru ove usluge podrazumevaju noćenje i produženi boravak dece van kuće u namenski opremljenom prostoru Centra „Sunce“. Kapacitet prostora omogućava boravak 6 do 8 korisnika u jednom terminu. Uz podršku stručnog osoblja „Sunca“, korisnici ovu uslugu mogu da koriste u periodu od 18:00 do 6:00 časova (12 sati) tokom radne nedelje.


    Nastavak pruženja ove usluge omogućili su Udruženje za edukaciju i podršku, Novi Beograd i Delta Fondacija koja pokriva troškove ove usluge. Projektom je pokriven period od 14. januara do 30. decembra 2015. godine.

    Copyright © Delta Fondacija 2011-2015.