Pismo Ivane Mišković Karić

Dragi prijatelji,

U Delta Holdingu verujemo da se veličina korporacije ne meri samo time koliko umeća, znanja i truda ulažemo u stvaranje profita, već zavisi i od spremnosti i volje da razumemo i učestvujemo u stvaranju boljih uslova života za sve naše sugrađane.

Delta Fondaciju osnovali smo 2007. godine sa željom da posle nekoliko decenija ponovo pokrenemo duh zadužbinarstva u Srbiji. To smo i ostvarili 2012. godine izgradnjom prve zadužbine Delta Holdinga, koja se nalazi na Bežanijskoj kosi i do danas je jedini dnevni boravak na teritoriji opštine Novi Beograd. Dnevni boravak za decu i omladinu sa invaliditetom „Sunce“, veličine 2.500 m², u potpunosti je izgrađen prema potrebama osoba sa invaliditetom, a u skladu sa evropskim standardima. Posebno smo ponosni što se naša zadužbina navodi kao primer dobre prakse kod nas i u svetu.

Tokom osam godina postojanja, pažljivo smo pratili potrebe naše zajednice, detaljno planirali projekte i uskladili ih sa resursima naše Kompanije. Organizovali smo 3.334 humanitarne akcije i uložili 36.29 miliona EUR u boljitak zajednice. Podrška smo deci i mladima sa invaliditetom, talentovanim učenicima i studentima, deci bez roditeljskog staranja, stanovništvu u socijalnoj potrebi, lokalnim inicijativama...

U obrazovne programe uložili smo 1.7 miliona EUR. Školovali smo, edukovali, profesionalno usmerili i na životni put izveli 650 stipendista. Od zadužbinarstva do obrazovanja i kulture, poljoprivrede i oblasti socijalne zaštite, naši programi i projekti uticali su na poboljšanje kvaliteta života svakog desetog stanovnika Srbije.

I ovde se ne zaustavljamo, već nastavljamo u skladu sa strategijom društveno odgovornog poslovanja Delta Holdinga i vodeći se Aristotelovom mišlju da "davati i trošiti novac može svako, ali učiniti to pravoj osobi, u pravoj meri, u pravo vreme, s pravim razlogom i načinom, niti može svako niti je lako".

Dobro došli u Delta Fondaciju.


S poštovanjem,


Ivana Mišković Karić
Upravitelj