Press room

Vesti

Tokom maja i juna učenici poljoprivrednih škola u Srbiji imali su drugi deo jednonedeljne praktične obuke u letnjem semesetru na imanjima Delta Agrara.
Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji kroz socijalno preduzetništvo, devet udruženja građana, humanitarnih organizacija i zemljoradničkih zadruga dobilo je od Delta Holdinga grantove u vrednosti od 5.075.922,00 miliona dinara.
Na Javnoj odbrani projektnih ideja održanoj 26. aprila u hotelu „Park“ u Beogradu, 11 organizacija koje su ušle u uži krug III konkursa projekta „Zasad za budućnost“, predstavile su svoje ideje Konkursnoj komisiji za odabir projekata. Komisiju su činili predstavnici Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Trag fondacije, Delta Holdinga, Delta Agrara i Delta Fondacije.
Delta Holding dobitnik je Glavne Virtus nagrade za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou. Posebno su istaknuti projekti Delta Fondacije “Treći roditelj”, “Fond za budućnost” i donacija treće Deltine zadužbine, skulpture “Odande-Dovde”, gradu Beogradu.
Dvadeset četiri udruženja prijavilo se na treći konkurs projekta ,,Zasad za Budućnost“, koji organizuje Delta Fondacija. Konkurs obuhvata dodelu grantova za unapređenje poljoprivrede, kao i stručnu pomoć Deltinih agronoma u primarnoj i sekundarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.