Obeležena godišnjica rada druge zadužbine „Iskra“ u Kragujevcu

Obeležena godišnjica rada druge zadužbine „Iskra“ u Kragujevcu

15. jul 2017.

Centar za sport i rehabilitaciju osoba za invaliditetom „Iskra“ u Kragujevcu, druga zadužbina koju je izgradio Delta Holding, obeležio je prvu godinu rada. Godišnjica je obeležena u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Aleksandre Jeličić predstavnika zadužbinara, Nikole Uroševića pomoćnika gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Marka Pavlovića direktora Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park“, brojnih sportista, prijatelja i gostiju. Tim povodom Danijela Mojsilović predsednica Paraolimpijske akademije “Junior” uručila je priznanja Delta Fondaciji, gradu Kragujevcu, direktoru Ustanove za sport i rekreaciju “Park“ Marku Pavloviću, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Centar „Iskra“ je jedinstven sportski objekat u regionu, prilagođen osobama svih tipova invaliditeta koje se rekreativno i profesionalno bave sportom. Naša zadužbina „Iskra“ je za originalnost i uklapanje u istorijsko nasleđe ngrađena velikom nagradom Grand Prix 39. salona arhitekture.

U proteklih godinu dana, ostvareno je 210 prenoćišta u Centru, sportske sadržaje svakodnevno koristi 70 -100 sportista sa njihovim asistentima, održano je 5 šahovskih turnira, organizovane su posete učenika Škole za zaštitu vida „Dragan Kovačević“ iz Beograda kao i edukacije na različite teme. „Iskra“ je bila domaćin i odbojkašu Vladimiru Vanji Grbiću, bokserskim asovima Tadiji Kačaru i Mirku Puzoviću, diplomatama i brojnim ličnostima iz javnog života. U Centru trenutno borave sportisti nacionalne selekcije košarke u kolicima koji u hali “Gordana Goca Bogojević“ obavljaju završne pripreme uoči evropskog prvenstva koje će se od 24. jula održati u Češkoj.

U narednom periodu u „Iskri“ će se održati kamp mladih sa invaliditetom, priprema studenta Fakulteta za fizičku kulturu iz Niša i rekreativna nastava za učenike oštećenog vida.