Pismo Ivane Mišković Karić

Dragi prijatelji,

U Delta Holdingu verujemo da se veličina korporacije ne meri samo time koliko umeća, znanja i truda ulažemo u stvaranje profita, već zavisi i od spremnosti i volje da razumemo i učestvujemo u stvaranju boljih uslova života za sve naše sugrađane.

Delta Fondaciju osnovali smo 2007. godine sa željom da posle nekoliko decenija ponovo pokrenemo duh zadužbinarstva u Srbiji. To smo i ostvarili 2012. godine izgradnjom prve zadužbine Delta Holdinga, koja se nalazi na Bežanijskoj kosi i do danas je jedini dnevni boravak na teritoriji opštine Novi Beograd. Dnevni boravak za decu i omladinu sa invaliditetom „Sunce“, veličine 2.500 m², u potpunosti je izgrađen prema potrebama osoba sa invaliditetom, a u skladu sa evropskim standardima.

Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra" 2016. godine poklonili smo gradu Kragujevcu kao svoju drugu zadužbinu.

Godinu dana kasnije, svoju treću zadužbinu darivali smo gradu Beogradu, skulpturu „Odande Dovde", koja će krasiti pešačku pasarelu od Kalemegdana do Savskog pristaništa.

Posebno smo ponosni što se naše zadužbine navode kao primer dobre prakse kod nas i u svetu.

Tokom trinaest godina postojanja, pažljivo smo pratili potrebe naše zajednice, detaljno planirali projekte i uskladili ih sa resursima naše Kompanije. Organizovali smo 3.960 humanitarnih akcija i uložili 39 miliona EUR u boljitak zajednice. Podrška smo deci i mladima sa invaliditetom, talentovanim učenicima i studentima, deci bez roditeljskog staranja, stanovništvu u socijalnoj potrebi, lokalnim inicijativama...

U obrazovne programe uložili smo 2,4 miliona EUR. Školovali smo, edukovali, profesionalno usmerili i na životni put izveli 852 stipendista. Od zadužbinarstva do obrazovanja i kulture, poljoprivrede i oblasti socijalne zaštite, naši programi i projekti uticali su na poboljšanje kvaliteta života svakog desetog stanovnika Srbije.

I ovde se ne zaustavljamo, već nastavljamo u skladu sa strategijom društveno odgovornog poslovanja Delta Holdinga i vodeći se Aristotelovom mišlju da "davati i trošiti novac može svako, ali učiniti to pravoj osobi, u pravoj meri, u pravo vreme, s pravim razlogom i načinom, niti može svako niti je lako".

Dobro došli u Delta Fondaciju.

 

S poštovanjem,

Ivana Mišković Karić
Upravitelj