Delta Fondacija – 10 godina humanosti

06. novembar 2017.

Pre 10 godina, 5. novembra, Delta Holding osnovao je Delta Fondaciju, prvu korporativnu fondaciju privatne srpske kompanije koja je do danas organizovala 3.485 humanitarnih akcija i pomogla skoro 700.000 stanovnika Srbije. U društvenu zajednicu ukupno je uložila 37 miliona evra.

Povodom ovog jubileja, Delta Fondacija poklanja Gradu Beogradu skulpturu „Odande-Dovde“ poznatih vajara Mrđana Bajića i Ričarda Dikona, koja će biti deo pešačke pasarele od Kalemegdana do Savskog pristaništa. Ovo umetničko delo ujedno je i treća zadužbina Delta Holdinga.

Osnovana sa željom da obnovi tradiciju zadužbinarstva u Srbiji, Fondacija je sagradila i poklonila Beogradu 2012. godine Dnevni boravak za decu i omladinu sa invaliditetom „Sunce“ na Bežanijskoj kosi, a prošle godine Gradu Kragujevcu jednistveni sportsko rehabilitacioni centar za osobe sa invaliditetom u Srbiji, „Iskra“.

Delta Fondacija stipendirala je 762 talentovanih, mladih ljudi, obnovila 53 kuće nakon poplava u Obrenovcu, Jagodini i Kolarima, uključila zaposlene Delta Holdinga u već tradicionalne humanitarne aktivnosti „Treći roditelj“, „Trčim za decu leptire“ i „Deda Mrazovi pomoćnici“. Projektom „Zasad za budućnost“ osnažila je 12 socijalnih preduzeća i radno angažovala 165 ljudi, a kroz projekat „Fond za budućnost“ stipendirala je i podržala u profesionalnom napredovanju 264 dece bez roditeljskog staranja i 45 učenika poljoprivrednih škola u Vojvodini.