Delta Fondacija poklonila Sportski centar za osobe sa invaliditetom Gradu Kragujevcu

30. jun 2016.

(Kragujevac, 30. jun 2016.) Delta Fondacija svečano je uručila ključ „Iskre“ - Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Gradu Kragujevcu. U ime budućih korisnika, ključ je primio Mikica Budimirović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije. 

Sportski centar otvorila je Upravitelj Delta Fondacije, Ivana Mišković Karić: „Kao što smo obećali, danas u Kragujevcu nastavljavamo duh i tradiciju najvećih zadužbinara Srbije. Budućim korisnicima želim mnogo uspeha u sportskim takmičenjima i neka vam „Iskra“ osvetli put ka uspehu i ostvarenju vaših snova“.

Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu: „Uverenа sam da će ovo impresivno zdanje postati jedan od simbola grada Kragujevca i naše zemlje jer nam je namera da „Iskra“ preraste u regionalni paraolimpijski centar. Na nama je da zadužbinu čuvamo i poštujemo volju zadužbinara, da bude simbol trajnosti, pouzdanosti i večnosti“.

Mesto za rekreaciju, edukaciju, druženje i sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom veličine je 660m², a njegovi sadržaji nude kvalitetne usluge na prostoru prilagođenom svim oblicima invaliditeta. 

Osim 4 apartmanske jedinice, rehabilitacionog dela, „Iskra“ sadrži i teretanu i multifunkcionalnu salu za seminare, edukacije i druženja. 

Sadržaji u dvorištu objekta, atletska staza, teren za trening orijentacije osoba sa oštećenjem vida i teren za boćanje, upotpunjuju ponudu ovog jedinstvenog Sportskog centra. 

Zadužbina se nalazi u blizini spomen parka „Šumarice“, a za izgradnju i kompletno opremanje objekta Delta Fondacija izdvojila je 625.000 EUR. 

Delta Fondacija osnovana je 5. novembra 2007. godine sa ciljem da svojom delatnošću što efikasnije doprinese rešavanju problema društvene zajednice i ponovo pokrene tradiciju zadužbinarstva u Srbiji. To je i ostvareno izgradnjom Dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom „Sunce“ na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Dnevni boravak „Sunce“ prva je zadužbina Delta Holdinga, poklonjena Gradu Beogradu i osobama sa invaliditetom 2012. godine.