Delta Holding raspisuje drugi konkurs za dodelu finansijskih grantova u projektu „Zasad za budućnost“

23. novembar 2015.

Beograd, 23. novembar: Delta Holding raspisuje novi konkurs za podršku razvoju poljoprivrede u Srbiji kroz program „Zasad za budućnost“. Ukupno 18 miliona dinara biće bespovratno dodeljeno socijalnim preduzećima, putem javnog konkursa koji će biti otvoren od 23. novembra do 18. decembra.

Pravo učešća na konkursu imaju zadruge i udruženja koja rade po principu socijalnog preduzeća i koja kroz razvoj poljoprivredne proizvodnje rešavaju određeni socijalni problem: smanjenje siromaštva, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, samohranih roditelja i drugih marginalizovanih društvenih grupa.

Vrednost pojedinačnih grantova je od 240.000 do 1.800.000 dinara.  Projekti koji konkurišu treba da budu usmereni na razvoj poljoprivrede kroz uzgoj svinja, voćarstvo, povrtarstvo u primarnoj i sekundarnoj proizvodnji.

Detalji projekta „Zasad za budućnost“, kao i formulari za prijavu nalaze se na web stranici Delta Fondacije: www.deltafondacija.rs. Potencijalni aplikanti moći će da se informišu o proceduri prijavljivanja na konkurs, kriterijumima konkursa i načinu popunjavanja prijavnog obrasca na info tribinama koje će biti održane 23. novembra u Beogradu, 24. novembra u Somboru, 25. novembra u Nišu i 26. novembra  u  Zaječaru.

Ovo je drugi put da Delta Holding sprovodi projekat „Zasad za budućnost“. U prvoj godini projekta grantove od ukupno 7.5 miliona dinara  dobilo je šest najboljih projekata iz Smedereva, Užica, Priboja, Šapca, Zemuna i Surčina. Cilj projekta je podrška zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovništva, uz razvoj poljoprivredne proizvodnje u Srbiji.

Našu misiju da osnažimo poljoprivredu u Srbiji deli i Trag fondacija, koja u projektu učestvuje kao partner, a podršku je dao i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Republike Srbije.