9. godišnjica Delta Fondacije

9. godišnjica Delta Fondacije

07. novembar 2016.

Pre tačno 9 godina Delta Holding osnovao je Delta Fondaciju. Našim formiranjem nastala je prva korporativna fondacija jedne domaće kompanije.

Za proteklih 9 godina trudili smo se da našu pomoć i podršku dobiju najugroženiji, da ona bude na duge staze i da doprinosi rešavanju najvećih problema sa kojima se suočava naša zemlja.

Želja nam je da pomognemo najugroženijim sugrađanima, da vidimo osmehe na licima, da pokažemo da smo tu kada je najpotrebnije.

U proteklih 9 godina realizovali smo 3.242 humanitarne akcije. U razvoj društvene zajednice uložili smo 36 miliona EUR. Naša podrška i pomoć stigla je do svakog desetog stanovnika Srbije.

Izgradili smo dve zadužbine u Beogradu i Kragujevcu, obnovili 53 kuće nakon majskih poplava u Obrenovcu, Jagodini i Kolarima, opremili dnevne boravke za osobe sa invaiditetom, edukovali i školovali decu bez roditeljskog staranja. Poslednja velika akcija koju smo podržali bila je obaranje Ginisovog rekorda našeg velikog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika, Gorana Nikolića, koji je istrčao 55 maratona za 55 dana.

Animiramo i motivišemo zaposlene u Delta Holdingu da učestvuju u humanitarnim akcijama u velikom broju. „Ja trčim za decu leptire“, Deda Mrazovi pomoćnici, „Treći roditelj“ neke su od akcija koje smo sami osmlislili, a koje zaposleni ličnim angažovanjem podržavaju.