Delta treći roditelj - Delta Fondacija u poseti Dečjem selu u Sremskoj Kamenici

13. maj 2014.

Predstavnici Delta Holdinga i Delta Fondacije posetili su Dečje selo u Sremskoj Kamenici i sa direktorom ove ustanove Srđanom Egićem razgovarali o novim zajedničkim projektima. Tom prilikom Delta Fondacija uručila je Dečjem selu ček od 500 hiljada dinara kao početnu investiciju za njihov novi projekat – Edukativni centar za proizvodnju hrane. Poseti su se posebno obradovala deca, štićenici Dečjeg sela, koji su od kompanije Delta Sport na poklon dobili Nike patike.

Ovom susretu prisustvovao je i predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković. Zahvaljujući se na poseti i donaciji, direktor Dečjeg sela Srđan Egić rekao je da je „velika čast zajedno sa donatorima Dečjeg sela, služiti ovoj ustanovi i nastaviti sa realizacijom ideje Hermana Gmajnera, osnivača Dečjih sela u svetu“. Kako je istakao, novac od donacije uložiće se u izgradnju plastenika, iznajmljivanje zemljišta i kupovinu opreme za rad Edukativnog centra za proizvodnju hrane.

Delta Fondacija sarađuje sa Dečjim selom u Sremskoj Kamenici od 2006. godine kroz program „Fond za budućnost“, a od 2012. godine i na projektu „Jačanje porodice“. Ovim projektom, koji predstavlja važnu platformu za prevenciju smeštaja dece u ustanove socijalne zaštite, obuhvaćemo je 47 porodica i 132 dece.