Delta završila obnovu ulice Save Kovačevića u Obrenovcu

31. oktobar 2014.

Delta Holding završio je obnovu 23 kuće u Ulici Save Kovačevića u Obrenovcu, teško pogođenoj poplavama sredinom maja ove godine. U akciji koja je započeta 1. avgusta, a zvanično okončana danas, izgrađene su 4 nove kuće, a 19 stambenih objekata je renovirano.

U završnici akcije #DeltaZaObrenovac postavljeni su kućni brojevi na sve izgrađene i obnovljene objekte. U dvorišta su zasađena stabla jabuke, kao simbol zdravlja i pobede života nad teškom prirodnom nepogodom. 

„Delta je vodeća kompanija u Srbiji i normalno je da pomognemo najviše, mi to smatramo svojom obavezom. Ne samo ovde u Obrenovcu, nego i svim u drugim situacijama. Ali, obnova Obrenovca nije završena sa ovom ulicom i ja pozivam sve kompanije koje mogu da se uključe u obnovu ovog grada“, rekao je na završetku akcije predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

“Posle katastrofalne poplave mi smo se našli u veoma teškoj situaciji. Kompanija Delta je prepoznala naš problem i donela za nas spasonosnu odluku da pomogne. Zahvaljujući našim prijateljima iz Delte ovo je sada najlepša ulica u Obrenovcu”, rekao je u ime stanara Petar Pavlović.


Obnovu ulice Save Kovačevića u potpunosti su finansirale članice Delta Holdinga. Izbor izvođača, sprovođenje i nadzor radova organizovala je Delta Fondacija.

U rekonstrukciju Ulice Save Kovačevića Delta Holding je uložio 350.000 evra. Ukupna pomoć ugroženima od poplava, koju je u ime Deltinog poslovnog sistema uputila Delta Fondacija, sa ovom akcijom dostigle su vrednost od 861.365 evra.