Dva priznanja za film “Otvorenih očiju”

Dva priznanja za film “Otvorenih očiju”

03. jul 2019.

Dokumentarni film “Otvorenih očiju” o slabovidom maratoncu Goranu Nikoliću otvorio je 8. međunarodni festival sportskog filma Zlatibor 2019. i na ovoj manifestaciji dobio je dva priznanja.

Goranu Nikoliću, jedinstvenom atletičaru i aktivisti/borcu za ravnopravnost osoba sa invaliditetom, uručena je povelja “Heroj sporta i života Nataša Kovačević”.
Povelja nosi ime naše košarkašice koja je, posle teške nesreće, postala simbol hrabrosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom.

Filmu "Otvorenih očiju", u produkciji Delta Fondacije i režiji Marka Novakovića, dodeljena je i nagrada za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu.

Goran Nikolić se video porukom obratio gostima na Festivalu, jer iz opravdanih razloga nije bio u prilici da lično prisustvuje svečanosti.

U trenutku održavanja Festivala, Goran se u Sjedinjenim Američkim Državama borio sa poslednjim metrima novog podviga za Ginisovu knjigu rekorda - 77 maratona za 77 uzastopnih dana.
Motiv za novi podvig ovog izuzetnog atletičara je prikupljanje sredstava za obnovu sportske hale pri Bogosloviji u Kragujevcu, koju će koristiti studenti Bogoslovskog fakulteta, tim malog fudbala Ekonomac u Kragujevcu, kao i sportisti sa invaliditetom.