Humanitarna akcija „Deda Mrazovi pomoćnici“

25. decembar 2015.

Povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika Delta Holding i ove godine organizovao je humanitarnu akciju „Deda Mrazovi pomoćnici“. Deca zaposlenih pripremila su 151 novogodišnji paketić za svoje drugare iz socijalno ugroženih porodica uključenih u projekat „Jačanje porodice“, „Treći roditelj“ i decu iz Dečjeg sela iz Sremske Kamenice.

Karavan Mini automobila sa Deda Mrazom krenuo je iz Beograda put Novog Sada, kako bi obradovao decu iz socijalno ugroženih porodica iz opština Novi Sad, Žabalj, Temerin i Vrbas. Karavan je zajedno sa decom obišao Novi Sad, da bi zatim stigao u Dečje selo u Sremsku Kamenicu, gde ih je čekalo iznenađenje - novogodišnja predstava „Šalabalabajka“. Nakon predstave Delta Fondacija obradovala je najmlađe novogodišnjim poklonima.

Projekat „Jačanje porodice” pokrenulo je 2012. godine, Dečje selo iz Sremske Kamenice u saradnji sa organizacijom SOS Kinderdorf International. Od 2013.godine kroz finansijsku podršku u projekat se uključuje Delta Fondacija. Najvažniji cilj projekta jeste sprečavanje smeštaja dece u ustanove socijalne zaštite i ojačavanje bioloških porodica, ne samo ekonomski već i psiho – socijalno, zdravstveno i pravno. Zaposleni Delta Holdinga dodatno su se angažovali i kroz projekat „Treći roditelj“, tokom cele godine brinu o socijalno ugroženoj deci iz projekta „Jačanje porodice“ i pružanjem dodatne podrške trude se da deci obezbede bezbrižnije detinjstvo.