Prva godina rada druge Deltine zadužbine

Prva godina rada druge Deltine zadužbine

14. jul 2017.

Od otvaranja krajem juna prošle godine pa do prvog rođendana Sportski centar „Iskra“ bio je domaćin značajnih događaja, mesto svakodnevnih aktivnosti sportista sa invaliditetom iz Kragujevca i okoline, prijatan prostor za višednevni boravak svih sportista, mesto na koje se svi ponovo rado vraćaju.

U smeštajnoj zoni po osnovu višednevnih priprema sportista, vikend programa ili jednodnevnog boravka gostiju grada ostvareno je 210 pansiona.

Sportske sadržaje svakodnevno koriste sportisti sa invaliditetom i njihovi asistenti.

U multifunkcionalnoj sali održano je 5 šahovskih turnira od kojih su se tri bodovala za državno prvenstvo Srbije.

Stručni skupovi, tribine i rad projektnih timova su dnevne aktivnosti koje organizacije osoba sa invaliditetom redovno realizuju u Iskri.

Škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević“ iz Beograda organizovala je jednodnevne izlete do Kragujevca za svoje učenike koji su boravili u Iskri sa namerom da od predstojeće školske godine počne realizacija programa rekreativne nastave uz podršku resornih ministarstava.

Gosti Iskre su bili Sportski klubovi osoba sa invaliditetom iz zemlaja u okruženju: Makedonije, BiH i Crne Gore sa kojima je dogovorena saradnja kroz intezivnu razmenu sportista i stručnjaka u oblasti sporta.

Iskra je imala čast da u protekloj godini bude domaćin Ambasadoru BiH, članu kuće slavnih Vanji Grbiću, bokserskim asovima Tatiji Kačaru, Mirku Puzoviću i brojnim poznatim ličnostima iz javnog života.

Organizacije osoba sa invaliditetom su sve važne datume i jubileje obeležile prikladnim programom u našoj zadužbini.