Press room

Vesti

Uručenjem sertifikata o završenoj obuci za više od 40 meštana, obeležen je završetak prve i početak druge faze u projektu „Naše selo“, koji Delta Holding sa partnerima sprovodi u selima Dubočane i Mala Jasikova kod Zaječara.
Na svečanosti upriličenoj povodom 90 godina Rotary ideje u Srbiji, 114 godina Rotary International i 101 godinu Rotary fondacije, dobili smo plaketu za saradnju na projektu ,,55 maratona za 55 dana".
U okviru projekta Zasad za Budućnost organizacije koje su dobitnici grantova Delta Fondacije potpisale su Sporazum o saradnji članica mreže ,,Solidarni agrobiznisi".
Stručnjaci Delta Agrara danas su meštanima sela Dubočane i Mala Jasikova održali predavanje o tome kako se organizuje moderan uzgoj jagoda i kako se zasadi dunje štite od bolesti. Tokom prepodneva imali su i pokaznu vežbu rezidbe. Ove edukacije su deo akcije „Naše selo“ koju je pokrenuo Delta Holding, za modernizaciju proizvodnje i podizanje kvaliteta života u dva sela u okolini Zaječara.
Prvi put u selima Mala Jasikova i Dubočane organizovana je novogodišnja proslava za mališane. Pozorišnom predstavom i podelom paketića nastavljen je projekat „Naše selo“ koji Delta Holding sprovodi u ovim selima.